DoeSaam: wat is dat?
Sinds schooljaar 2019-2020 hebben wij een DoeSaam-groep. Dit is een groep kinderen die op donderdagmiddag bij elkaar komt. Deze kinderen genieten van het praktisch bezig zijn en leren door te doen. Van de drie scholen van CBS Molenwaard (te weten Eben-Haezer Nieuwpoort/Langerak, Eben-Haezer Groot-Ammers en Rehoboth Groot-Ammers) kunnen kinderen uit groep 7 en 8 hier aan deelnemen.

Activiteiten die met elkaar gedaan worden zijn bijvoorbeeld:

Een boot bouwen - met elkaar ontdekken hoe een boot het beste drijft en vooruit komt. Dit wordt gecombineerd met een bezoek aan een scheepswerf.
Koken of bakken- Recepten opzoeken, ingrediënten kopen en het recept maken. Vervolgens een serveerplank maken van hout en deze bewerken.
Praktijk - In de supermarkt leren hoe de winkel is georganiseerd, helpen bij het ordenen, sorteren en vakken vullen. Leren over dieren, dieren verzorgen bij de Avonturenboerderij. Een brug bouwen, leren hoe een constructie stevig wordt.

Tussen de leerkracht van DoeSaam en de groepsleerkracht is nauw contact om het aanbod af te stemmen op de onderwijsbehoefte van ieder kind. Wij willen met deze groep het plezier in leren voor deze kinderen vergroten!

Het beleid voor DoeSaam is te vinden via deze link.